hero image

Runt om i världen, lån är en av de ekonomiska beslut som de flesta vuxna måste ta. Särskilt i Sverige, där låneansökningsprocessen är okomplicerad och öppen, kan du få ett lån på några minuter. Du bör veta att detta beror på att du har rätt behörighet.

Related Topics (Sponsored Ads):

En studie utförd av ett Sverigebaserat teknikföretag vid namn Tieto visar att en av fem vuxna tar lån för semesterkostnader. Denna studie var långt tillbaka i 2014, så antalet kan även vara högre nu. Om det antalet tar lån för semester, tänk hur många som tar företagslån (känd som Företagslån i Sverige). Detta visar lån är en av de tillförlitliga sätt att få ekonomiskt stöd.

Kan en utlänning få ett lån i Sverige?

Om du läser detta och du är en utlandsstationerade, är detta förmodligen nästa fråga på ditt sinne. Tja, inte oroa dig. Sverige är känt för sin öppenhet mot utlänningar, så du bör finna det lätt att få ett lån (förutsatt att du har de nödvändiga dokumenten). Om du är rädd för en kommunikationslucka, kommer du att bli lättad över att veta de flesta Sverige Administrativa kontor och byråer har Engelsktalande personal och även tillhandahålla registreringsformulär på Engelska.

Om du är utlänning, här är de krav som behövs för ett lån ansökan:

● Du måste vara minst 18 år.

● Du bör ha ett Personligt Identifikations Nummer: Om du är utlänning, har du troligen inte detta nummer. Du kan få det genom att kontakta närmaste Skatteverket kontor för att få den bearbetad. Om du inte stannar i landet länge, kanske du tycker att det är orimligt att få numret. Det är dock inte heller tillrådligt att få ett lån inom en kort tidsperiod för vistelsen.

● Du skulle visa bevis på inkomst: Detta behövs för att visa din förmåga att betala tillbaka lånet. Den acceptabla inkomstnivån varierar bland långivare, men de flesta kommer att behöva en årsinkomstrapport på minst 100,000 Svenska kronor.

● Du får inte ha några aktiva skulder registrerade hos Utmätningsmyndigheten

● För omedelbar lån (som du kan få på några minuter), de flesta av denna typ av långivare använder ett BankID för att kontrollera din inkomst. Alla banker tillhandahåller dock inte detta BankID för sina kunder. Exempel på banker som gör det är: Skandia, Swed Bank, Forex Bank, ICA Banken, Danske Bank, SEB, Nordea, och Länsförsäkringar. Du kan också välja att visa upp med ditt bevis på inkomst fysiskt om du inte har en BankID.

Hur man betalar ditt lån tillbaka precis i tid

Även om det är lätt att få dessa lån, bör du inte glömma att du måste ha en solid återbetalningsplan. Detta bidrar till att förebygga onödig stress och juridiska frågor. Här är några sätt att vara före ditt lån betalningar:

● Skapa en budget: Även om detta kan verka stressigt, behöver det inte vara. Med en enkel tabell som visar dina inkomster och utgifter, är det möjligt att få din budget allt klart. Allt du behöver göra är att se till att dina utgifter inte är större än din inkomst. Naturligtvis bör du inkludera dina lånebetalningsplaner i budgeten.

● Försök alltid hitta lån med små räntor: Många har fallit i fällan att få lån med höga räntor. Detta leder till försaning på sina betalningar och all stress som följer med det. Använda lån jämförelse webbplatser som Lendo eller Zmarta, kan du hitta lån med de lägsta räntorna och bästa återbetalning planer. De bästa lånen i Sverige är de med låg ränta. Exempel på några privata lån med låga räntor i Sverige (s.k. Privatlån Låg Ränta) är Lendify och Clickloan.

Med dessa få råd, tror vi att du är bra att gå om du behöver för att få ett lån i Sverige. Vi önskar er lycka till!

Related Topics (Sponsored Ads):