hero image

Het mag duidelijk zijn dat de hybride auto in opkomst is in Nederland. Dat is ook niet vreemd, want het is natuurlijk een perfecte tussenstop van een auto die volledig op diesel/benzine rijdt naar volledig elektrisch rijden.

Related Topics (Sponsored Ads):

Je hebt hier ook verschillende voordelen, bijvoorbeeld het feit dat je toegang hebt tot milieuzones of het feit dat je veel lagere brandstofkosten hebt. Welke hybride auto’s zijn momenteel in Nederland de moeite waard?

Audi A3 Sportback

De Audi A3 is zonder enige twijfel een van de beste hybride auto’s van de afgelopen jaren. Een sportieve en compacte keuze en wederom het bewijs dat Audi toonaangevend is wanneer we het hebben over elektrisch rijden. Met een laag brandstofverbruik, soepel schakelende automaat met vierwielaandrijving en een stoer uiterlijk is de Audi A3 Sportback zeker het bekijken waard.

Volvo XC40

We moeten eerlijk toegeven dat deze bekroonde SUV absoluut tot het luxere segment behoort. De combinatie van de krachtige plug-in hybride technologie en de afwerking die we van Volvo gewend zijn maakt een uitermate mooi duo. Met tot 50 km puur elektrisch rijbereik en ruim 260 pk vermogen is de hybride uitvoering van de XC40 ook nog eens krachtpatser. Dat in de combinatie met de bekroonde veiligheidstechnologie maakt dit een uitermate goede keuze.

Toyota RAV4

Voor mensen die zuinig willen is de Toyota RAV4 wel een van de beste hybride SUV’s die beschikbaar is. Het is ook een echte powerhouse dankzij de nieuwe plug-in hybrideversie. De combinatie van de extra sterke elektromotor samen met de 2,5 liter benzinemotor is samen goed voor minstens 300 pk. Het is mogelijk ongeveer 60 kilometer elektrisch rijbereik te krijgen met de Toyota RAV4.

Skoda Octavia

Deze populaire gezinsauto heeft een behoorlijke upgrade gekregen. Deze upgrade maakt de Skoda Octavia niet alleen ruimer en slimmer, maar ook nog eens een stuk zuiniger. De mild-hybride aandrijvingen zijn behoorlijk milieuvriendelijk en standaard voorzien van een automaat. De Octavia iV is het topmodel met 55 kilometer elektrisch rijbereik en 204 pk.

Renault Captur

De Renault Captur is al uitermate populair en kan daarom natuurlijk ook niet achterblijven in de hybride wereld. plug-in hybride versie luistert naar de naam Captur E-Tech en heeft een ruime elektrische actieradius zodat je gemakkelijk kunt verplaatsen. De Captur is slechts een van de eerste auto’s die Renault dit jaar dat omzetten naar hybride modellen.

Related Topics (Sponsored Ads):