hero image

Hoewel mensen over het algemeen niet graag stilstaan bij hun dood is het wel belangrijk om voorbereid te zijn over wat er eventueel nog komen gaat. Daarnaast is het voor de nabestaanden vaak wel erg fijn als de overleden persoon duidelijk heeft aangegeven wij hij of zij graag zou willen.

Related Topics (Sponsored Ads):

Natuurlijk zijn er de bekende opties waaruit gekozen kan worden, maar er zijn ook een aantal andere opties die misschien wat minder bekend zijn.

Optie # 1 – Begraven

De meest traditionele manier is begraven. Hierbij is het mogelijk om het lichaam een mooie herdenkingsplek te geven waar nabestaanden ook altijd nog een keer naar terug kunnen keren. Natuurlijk is het hier ook mogelijk om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Dat gaat veel verder dan alleen de favoriete muziek van die persoon maar ook eventuele bijeenkomsten op plekken waar de overleden persoon graag was.

Optie #2 – Cremeren

Ook cremeren is steeds populairder aan het worden voor mensen in Nederland. De ruimtes waar dit gebeurd hebben tegenwoordig vaak een eigentijdse uitstraling en de in de aula van het crematorium vindt de afscheidsbijeenkomst plaats. Maar natuurlijk kan de dienst ook ergens anders plaatsvinden, denk bijvoorbeeld aan een theaterzaal, horecagelegenheid, kerk of een buitenlocatie.

Optie #3 – Natuurbegraven

Een relatief nieuwe optie is de optie om natuurbegraven te worden. De symboliek hierachter is de kringloop van het leven. Zeker als iemand graag buiten was of juist een goede connectie had met de natuur is dit misschien een mooie optie. De charme van deze begraafwijze is het feit dat de natuur uiteindelijk het graf volledig over gaat nemen. Het ook mogelijk om afscheid te nemen in een natuurrijke omgeving en natuurlijk komen ook tijdens de uitvaartdienst de elementen van de natuur weer terug.

Bloemen en drukwerk

Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om het afscheid nog net iets meer in beeld te brengen met de juiste bloemen en het juiste drukwerk. Dit kan variëren van een bont, expressief veldboeket tot een eenvoudig, maar sprekend rouwwerk. Daarnaast worden deze natuurlijk voorzien van bijpassende kaartjes of linten.

Daarnaast is het ook nog eens belangrijk dat ook het drukwerk op een zo goed mogelijke manier zal worden afgewerkt. Voor sommige mensen zal dit de eerste keer zijn dat ze meekrijgen dat de persoon in kwestie is overleden. Daarom is het belangrijk dat ook het drukwerk aan de eisen en de verwachtingen voldoet.

Vervoer

Ook op het gebied van vervoer is het mogelijk om de persoonlijkheid van de overleden persoon door te laten schemeren. Dat zou bijvoorbeeld kunnen met een rouwbus of een stijlvolle limousine. Ook hier is het weer belangrijk dat het gevoel met de overleden persoon zoveel mogelijk bewaart blijft.

Related Topics (Sponsored Ads):