Finner du drømmehuset ditt blant ferdighusene i 2024? Full guide til ferdige hus

Markedet for ferdige hus og hytter i Norge er stort og variert. Ferdighus er en praktisk og rimelig måte å skaffe seg bolig eller fritidsbolig på. Her får du oversikt over prisnivået på nøkkelferdige hus og hytter i Norge i 2024.
Markedet for ferdige hus og hytter i Norge er stort og variert. Ferdighus er en praktisk og rimelig måte å skaffe seg bolig eller fritidsbolig på. Her får du oversikt over prisnivået på nøkkelferdige hus og hytter i Norge i 2024.

Nøkkelferdige eneboliger i tre og mur starter typisk på 2-3 millioner kroner for mindre hus på 80-100 kvm. Større eneboliger på 120-150 kvm ligger gjerne på 3-4 millioner kroner. Prisene avhenger selvsagt av standard, materialvalg, tomt og beliggenhet.

Rekkehus og småhus i tettbygde strøk er rimeligere, og starter på rundt 1,5-2 millioner for nøkkelferdige hus på 80-100 kvm. Igjen kan eneboligstandard og beliggenhet trekke prisen opp.

Det er fullt mulig å finne nøkkelferdige eneboliger og småhus til under 2 millioner kroner flere steder i landet. Da snakker vi gjerne mindre hus på 60-80 kvm.

Nøkkelferdige hytter i tre starter på 500 000-800 000 kroner for 25-30 kvm. Hytter på 40-50 kvm ligger gjerne på 1-1,5 millioner kroner. Store hytter og fjellhytter av høy standard kan komme opp i 2-4 millioner kroner.

Det går an å finne mindre nøkkelferdige hytter for under 500 000 kroner. Disse er gjerne rundt 20 kvm og i enkel standard. Det finnes også svært rimelige minihus og anneks bygninger.

Selv om de fleste velger nøkkelferdige hus og hytter, er det fullt mulig å redusere prisen ytterligere ved å velge en lavere grad av ferdigstillelse. Da kjøper man for eksempel et reisverk med vinduer og dører, som man selv innreder.

Noen populære måter å redusere kostnadene på ferdighus og hytter:

  • Velg elementer i billigere materialer og standard
  • Bygg mindre, så sparer du grunnflate
  • Velg åpent kjøkken som sparer en vegg
  • Sett inn færre innerdører og bygg vegger i dragonstruktur
  • Gjør deler selv, som maling, flislegging og enkel innredning
  • Velg standard prefab-løsninger framfor skreddersøm

For eldre som vil nedsize og frigjøre penger, er kompakte nøkkelferdige leiligheter og hybelbygg populært. Disse ligger ofte på 1-2 millioner for 30-50 kvm.

Usolgte showroom-hus og innreddede hytter kan noen ganger kjøpes til kraftig redusert pris, siden selger vil bli kvitt dem. Her kan man virkelig gjøre kupp.

Så med litt kreativitet og vilje til kompromisser, kan de fleste finne et ferdighus eller hytte som passer budsjettet i 2024. Mulighetene er mange for å få tak i drømmeboligen til en overkommelig pris.

Discover More